Potřebujete poradit?
Můžete zavolat nebo nám napsat.
.
.
S příchodem jara se mění nejen počasí, ale i chutě. Těžká zimní jídla ustupují lehčím kombinacím, ve kterých hrají hlavní roli čerstvost a jednoduchost. Dnes vám proto přinášíme tipy na jednoduché a lehké svačinky, ve kterých hrají Dobroty z Horeckého Dvora.
Tahle kombinace může znít nezvykle, ale funguje překvapivě dobře. Sladkokyselá chuť jablečných povidel krásně doplňuje výraznost kozího sýra.
Potřebujete:
Mladé listy salátu (polníček, rukola apod.)
Kozí sýr
Jemně solené
ořechy z Horeckého Dvora
Jablečná povidla
Olivový olej, citronová šťáva, sůl, pepř
Postup:
Omyjte a osušte salátové listy
Smíchejte zálivku z olivového oleje, citronové šťávy, špetky soli, pepře a lžičky jablečných povidel.
Vše promíchejte, navrch přidejte kozí sýr, ořechy a podávejte jako lehkou večeři.
Ideální snídaně nebo rychlá svačina. Bez vaření, za pět minut hotovo a vydrží i v krabičce. Vhodné k přípavě
takzvaných overnight oats jako snídaně nebo svačina do práce na další den.
Potřebujete:
Bílý jogurt
Jablečný
džem s vanilkou
Granola dle vašeho výběru
Sezónní ovoce (např. jahody, borůvky)
Postup:
Do skleničky vrstvíte jogurt, džem, granolu a ovoce.
Vrstvy můžete opakovat podle velikosti skleničky.
Ihned podávejte nebo uložte do lednice na další den.
Lívance jsou sázka na jistotu. A když je místo cukru doladíte domácím jitrocelovým sirupem, budou ještě
lepší!
Potřebujete:
200 g hladké mouky
2 vejce
300 ml mléka
1 lžička prášku do pečiva
Špetka soli
1–2 nastrouhaná jablka (v případě, že nemáte čerstvá jablka nebo si chcete ušetřit práci se strouháním,
můžete použít Štrúdláky)
Máslo na smažení
Jitrocelový sirup
Postup:
Všechny suroviny kromě sirupu smíchejte v míse.
Na pánvi rozpalte máslo a těsto lijte po dávkách jako klasické lívance.
Hotové lívance přelijte jitrocelovým sirupem a podávejte.